За

Менаџмент на групата

Httpool е предводен од централен менаџмент тим.

 • Aljoša Jenko

  Аљоша е сериски претприемач и специјалист за медиуми. Тој е ко-основач на шест маркетинг, технолошки и медиа компании низ Европа, Азија и САД, се стекнал со МБА од Haas School of Business, UC Berkeley и е Kaufmann Fellow финалист.

  Аљоша Јенко,
  Основач и Извршен директор
 • Davor Strehar

  Давор е специјалист за огласувачка технологија со долгогодишно искуство. Успешно го дизајнираше и разви водечкото контекстуално решение за јадранскиот регион. При здружувањето со Httpool во 2007 година, неговата екипа стана јадро на технолошката екипа.

  Давор Стрехар,
  Главен технолошки директор
 • Timotej Gala

  Тимотеј управува со Централно-Европскиот регион од 2003 година. Тој е редовен говорник на настаните од маркетинг индустријата, советник на водечките клиенти и е одговорен за партнерства, развој на бизнисот и продажните активности. Тој се стекнал со МБА од Љубљанската школа за економија.

  Тимотеј Гала,
  Управен директор за Централна и Источна Европа