За

Httpool партнерство со LinkedIn на пазарите во 17 земји од Централна и Источна Европа

Httpool___LinkedIn_and_Httpool_extend_their_partnership_to_Austria_and_Switzerland

Љубљана, 29 септември, 2015 година – Httpool со задоволство го објавува ексклузивното продажно партнерство со LinkedIn во 17 земји од Централна и Источна Европа, вклучувајќи ја Русија, Грција, Унгарија, Словенија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка, Словачка, Македонија, Романија, Србија, Албанија, Украина, Латвија, Естонија и Литванија. Маркетиншките  и медиумските агенции сега се во можност да се вклучат со тимовите на Httpool на овие пазари и да почнат рекламирање на LinkedIn.

LinkedIn е најголемата професионална мрежа на интернет, со повеќе од 384 милиони корисници ширум светот во повеќе од 200 земји и територии со постојан раст на бројот на корисници во Централна и Источна Европа. Како за пример, LinkedIn има повеќе од 5 милиони корисници во Русија. Платформата е достапна на 24 јазици вклучувајќи чешки, романски и руски јазик.

Фредрик Бернсел, директор на продажба во ЕМЕА изјави: „Сакавме да ги прошириме нашите услуги за рекламните агенции во регионот, така што тие ќе бидат во можност да имаат подршка на широка мрежа на професионалци низ пазарите во ЦИЕ. Избравме Httpool како наш ексклузивен партнер поради силно географско присуство на сите овие пазари и важните референци на компанијата“.

„Ние сме возбудени поради можноста да работиме со LinkedIn, бидејќи истиот совршено се вклопува во портфолиото на производи на Httpool. Всушност, рекламата на производите во LinkedIn ќе им обезбеди на компаниите во регионот можност да растат нивните бизниси со подршка на ексклузивната мрежа на врвни професионалци, напредни способности за таргетирање и формати за рекламирање“ – објасни основачот и извршен директор на Httpool Аљоша Јенко.

За LinkedIn

LinkedIn ги поврзува професионалците во светот за да ги направи повеќе продуктивни и успешни и ги преобразува начините на вработување во компаниите, пазарите и продажбата. Визијата на LinkedIn е да се создаде економска можност за секој член од глобалната работна сила преку тековниот развој на првиот светски Економски Графикон.

За повеќе LinkedIn бизнис решенија и корисни совети за тоа како да добиете најмногу од вашето присуство на LinkedIn, посетете: https://business.linkedin.com/marketing-solutions/company-pages/get-started.

За Httpool

Httpool е повеќе канална рекламна мрежа која се фокусира на меѓународните пазари надвор од САД и Западна Европа, која им овозможува на агенциите ефикасно спроведување на рекламните кампањи преку display, video, engagement, social и performance каналите, како на мобилните така и на десктоп уредите. Httpool користи најнапредни сопствени и лиценцирани технологии, поседува огромно меѓународно искуство и ги застапува илјадниците избрани глобални и локални медиуми во преку сопствените 22 канцеларии во Централна и Источна Европа и Азија.

За повеќе информации ве молиме контактирајте нѐ на: publicrelations@httpool.com или посетете www.httpool.com.

Назад до медиjа корнерот