Медиуми

Формати на огласување

Httpool оптимизира низ најширока палета на огласувачки формати.

ДЕСКТОП ОГЛАСУВАЧКИ ФОРМАТИ

Httpool_big shop ad_desktop
ТЕКСТ, ТЕКСТУАЛНИ ОГЛАСИ СО СЛИКА И ГОЛЕМИ ТЕКСТУАЛНИ ОГЛАСИ СО СЛИКА

Повеќе текстуални рекламни формати, кои главно се продаваат со CPC модел и се сместени на стандардни рекламни позиции.

Httpool_display_desktop
DISPLAY

Сите формати на банери според IAB: 300x250px, 728x90px и 160x600px, лебдечки банери (floaters), банери кои се прошируваат (expandable) и останати rich media формати.

Httpool_video_desktop
VIDEO

InBanner, inStream и InArticle видео формати. InBanner видеото е поставенo во рамки на 300x250px со цел да се обезбеди поголема ефективност при сервирањето на импресиите.

Httpool_engagement_desktop
HTTPOOL ИНТЕРАКТИВЕН ENGAGEMENT БАНЕР

Премиум рекламниот формат нуди проширување на стандардниот банер до 960x400px. Бидејќи се постира надвор од стандардните позиции интерактивниот банер обезбедува дополнителни извори на приходи.

МОБИЛНИ ОГЛАСУВАЧКИ ФОРМАТИ

Httpool_text_mobile
ТЕКСТУАЛНИ ОГЛАСИ

Текстуални огласи со слика 38х38 px и 50 текстуални карактери позиционирани во стандарден банер 320×50 px.

Httpool_banner_mobile
БАНЕРИ

Стандардни формати на банери: 320x50px, 300x50px, 300x250px, 216x36px и други.

Httpool_mobile microsite_mobile
МОБИЛНИ МИКРОСАЈТОВИ

Премиум рекламен формат кој се проширува од стандарден банер (320x50px) во банер кој го зафаќа целиот екран на мобилниот уред (320x400px).

Дознајте повеќе

Дознајте повеќе за технологијата на Httpool.